Gå til innhold

Trippel design-triumf for Kia.

Kia mottar igjen tre prestisjefulle designpriser, denne gang i Red Dot Awards. Tredje generasjon Ceed  ble lansert i fjor, og nå vinner alle de tre Ceed-modellene den prestisjefulle designprisen.

Kia har i mange år satset på design, og prisene anerkjenner arbeidet som i mer enn et tiår har vært formet av Peter Schreyer, President of Design and Chief Design Officer for Kia Motors. Kia vant sin første Red Award i 2009 med Kia Soul, og har siden da mottatt hele 24 Red Dot Awards for sin bildesign.

Det er nå andre året på rad at Kia vinner tre priser i Red Dot design awards. Tidligere i år vant Kia også tre priser i iF Design awards.

Design triumf for den nye Ceed rangen

I årets konkurranse vinner alle de tre nye Ceed modellene; fem dørs kombi, stasjonsvogn, samt helt nye ProCeed shooting brake.

Tredje generasjon Ceed fikk en navneendring, fra cee’d til Ceed. Men betydningen av navnet står fortsatt for en europeisk bil; Community of Europe, with European Design. Ceed er designet på Kias designsenter i Frankfurt under ledelse av Peter Schreyer og Gregory Guillaume, som er europeisk designsjef. Bilen er konstruert og utviklet på Kias forsknings og utviklingssenter i Rüsselsheim, og alle Ceed modellene produseres på Kias fabrikk i Slovakia.

Rene, rette linjer og sporty design karakteriserer nye Ceed, som også henter inspirasjon fra sports sedanen Kia Stinger. Ceed stasjonsvogn har blitt lengre og tilbyr mer plass en noengang, og bagasjerommet på hele 625 liter er et av de største i klassen. ProCeed representerer en helt ny karosseritype for Kia, og er første shooting brake fra et mainstream merke. Den kombinerer elegant og sportslig design med plass og fleksibilitet, en praktisk bil som også har bagasjerom på hele 594 liter.

Red Dot Awards: over 5,500 produkter fra 55 land

Red Dot Awards ble lansert i 1955, og har siden da vært en av verdens mest prestisjefulle designpriser. Juryen består av 40 uavhengige eksperter innen design fra hele verden.

Red Dot Awards har tre kategorier (Product Design, Communication Design og Design Concept), og arbeidene vurderes etter kriterier som innovasjon, kvalitet, funksjonalitet og miljøkompabilitet. I 2019 sendte firmaer fra 55 land inn mer enn 5,500 produkter til bedømming.

Den offisielle prisoverrekkelsen holdes 8. Juli i Aalto Theatre, i Essen – en opera designet av Alvar Aalto.