Gå til innhold

Teknisk Bureau overtar to forhandlere i Midt-Troms

Pressemelding, 28.08.2019

Teknisk Bureau overtar Andslimoen Bil på Andslimoen og Abil på Finnsnes. Overtagelse skjer fra 1. september 2019. Overtagelsen er et viktig ledd i styrkingen av distribusjons- og forhandlernettet i Nord-Norge og gjennomføring av intensjonsavtalen som ble inngått med Bertel O. Steen i mars i år.

Teknisk Bureau har over lengre tid arbeidet med å styrke sin posisjon i Nord-Norge. Første steg i å nå denne målsetningen skjedde ved kjøp av Sigurd Pedersen på Sortland i september 2018. Videre ble det inngått en strategisk samarbeidsavtale med Bertel O. Steen i mars i år hvor Teknisk Bureau som en av tre forhandlere fikk økt ansvar for og mulighet til å utvikle et helhetlig og fremtidsrettet forhandlernettverk i regionen Lofoten, Vesterålen, Narvik og hele Troms. Bertel O. Steen representerer syv ulike person-/varebilmerker: Mercedes-Benz, Kia, Opel, Peugeot, Citroën, DS og Smart. Avtalen innebærer således av Teknisk Bureau ytterligere vil styrke både bredden i de produktene og tjenestene vi tilbyr våre kunder og gi oss enda bedre mulighet for å skape god opplevelser for kundene.

Gjennom kjøpet av aksjene i Andslimoen Bil og Abil er et viktig område av vår region dekket. Vi ser stort potensiale på salg av nye og brukte biler og innenfor servicemarkedet både i indre Troms hvor Forsvaret har mye aktivitet og på Finnsnes med nærhet til den kommende storkommunen Senja. Sentralt i vurderingen har også vært nærheten til skadesenteret Bilbyen Skadesenter Finnsnes hvor Teknisk Bureau har eierandeler.

Partene i avtalen

Teknisk Bureau er en av Nord-Norges eldste og største bilforhandlere, med hovedsete i Tromsø. Selskapet er i dag forhandler av Mercedes-Benz, Peugeot og Kia person- og varebiler, samt Mercedes-Benz lastebiler og busser. I tillegg tilbyr selskapet alt innen verkstedtjenester, deler og tilbehør, samt karosseri og lakk gjennom sin eierandel i Bilbyen Skadesenter. Bilbyen Skadesenter har skadeverksted både i Tromsø, Finnsnes, Alta og Vadsø. I 2018 styrket selskapet sin posisjon ved kjøp av Sigurd Pedersen på Sortland. Samlet, inkl. Sigurd Pedersen, omsatte Teknisk Bureau i 2018 for i underkant av 500 millioner kroner og har totalt ca. 90 ansatte.

Andslimoen Bil ble etablert i 1989 og er merkeforhandler for bilmerkene Peugeot, Nissan og SsangYong. I 2015 flyttet bedriften i nyoppussede lokaler i Haraldvollvegen 2. Etter flytting og sammenslåing med tidligere Midt-Troms Auto har selskapet 20 medarbeidere, og er dermed en av Midt-Troms største bilforhandlere. Selskapet er også Meca verksted. Salgsavdelingen for bobiler er ikke en del av avtalen. Andslimoen Bil omsatte i 2018 for 76 millioner kroner.
Morten Smevik fortsetter som daglig leder for Andslimoen Bil.

Fra vestre: Morten Smevik, Anita Jacobsen, Oddvar Antonsen, Odd-Sigurd Skoglund

Abil er lokalisert i moderne lokaler i Refa brygge på Finnsnes og er merkeforhandler for bilmerkene Kia, Citroen og Isuzu. Selskapet ble etablert i 2007 og har i dag 11 ansatte innen bilsalg og servicemarked. Selskapet er også Mekonomen verksted. Abil omsatte i 2018 for 35 millioner kroner. Kaj-Hugo Brynjulfsen fortsetter som daglig leder for Abil.

Som en del av avtalen med Andslimoen Bil overdras eiendommen som huser bilforhandleren til Teknisk Bureau Eiendom III. Abil drives videre i leide lokaler i Refa brygge der forhandleren holder til i dag.

Fra venstre: Oddvar Antonsen, Anita Jacobsen, Kaj-Hugo Brynjulfsen

Partene er enige om å ikke offentliggjøre kjøpesummen.

Viktig del av vårt fremtidige forhandlernett i regionen

– Vi har drevet med Mercedes-Benz siden 1952 og har utviklet bedriften kontinuerlig til også å inkludere Peugeot, Kia og en stor satsing på lastebil. Når vi nå overtar Andslimoen Bil og Abil, får vi dekket et viktig geografisk område i vårt fremtidige forhandlernett. Avtalene er første ledd i gjennomføring av samarbeidsavtalen som ble inngått med Bertel O. Steen i mars i år, sier Oddvar Antonsen, eier av Teknisk Bureau.

– Avtalen gir oss mulighet til å forsterke satsingen på importørens merker i Midt-Troms. Ved kjøp av to etablerte og veldrevne forhandlere får vi med mye viktig kompetanse innenfor salg og servicemarked som er viktig i den videre satsingen, sier Anita Jacobsen, daglig leder i Teknisk Bureau.

For mer informasjon, kontakt:
Eier og styreleder i Teknisk Bureau AS, Oddvar Antonsen, mobil: 909 98 905,
e-post:oddvar.antonsen@tbureau.no

Adm.dir. i Teknisk Bureau AS, Anita Jacobsen, mobil: 957 06 100,
e-post: anita.jacobsen@tbureau.no