Gå til innhold

Teknisk Bureau overtar Opel forhandler på Leknes

Pressemelding, 3. oktober 2019

Teknisk Bureau og Joh. Vian har inngått kjøpsavtale som sikrer at trofaste Opel kunder på Leknes fortsatt blir ivaretatt på en best mulig måte.
I tillegg vil Joh. Vian også bli forhandler for Peugeot og Kia samt service for Mercedes-Benz person- og varebiler.

Bakgrunnen

Bakgrunnen for salget er Bertel O. Steen sin endring i distribusjonsstrategi for Nord-Norge hvor Teknisk Bureau ble valgt som en av tre aktører som får ansvar for distribusjonen i hele landsdelen. Joh. Vian har solgt Opel siden begynnelsen av 60-tallet og har sørget for at merket har en sterk posisjon og markedsandel i distriktet. Allerede i sommer var det klart at det fortsatt skulle være salg av Opel på Leknes etter at Teknisk Bureau og Joh. Vian meldte at det var inngått en intensjonsavtale om kjøp av forhandleren. Kjøpsavtale er nå inngått og overtagelse skjer medio november 2019.

– Vi er svært glade for å ha kommet frem til en løsning sammen med Teknisk Bureau som sikrer videre salg og service av Opel. Ikke minst er det godt å kunne fortsette å levere både nye biler og verkstedtjenester til våre trofaste kunder. Vi ser frem til å bli en del av Teknisk Bureau, noe som også gjør at kan bli aktuelt med flere spennende bilmerker i anlegget vårt, sier Børge Olsen hos Joh. Vian.

Børge Olsen som i dag jobber som bilselger hos Joh. Vian vil være daglig leder for selskapet. Forhandleren drives videre i leide lokaler der forhandleren holder til i dag.

Eier og styreleder i Teknisk Bureau, Oddvar Antonsen, er svært fornøyd med å overta en solid virksomhet som har en sterk posisjon på Opel i sitt distrikt. Det er lagt et godt grunnlag for å drive lønnsomt og se på muligheten for å tilføre nye merker både på salg og verkstedtjenester.

– Avtalen gir oss mulighet til å forsterke satsingen på importørens merker i Lofoten. Det at vi også får med viktig kompetanse på et av importørens merker som vi ikke representerer i dag, er viktig i den videre satsingen. I tillegg synes vi det er meget positivt at Joh. Vian også blir forhandler for sterke merker som Peugeot og Kia og får service for Mercedes-Benz person- og varebiler. Dette vil sikre et godt tilbud til kundene i regionen, sier Anita Jacobsen, daglig leder i Teknisk Bureau.

Partene er enige om å ikke offentliggjøre kjøpesummen.

FAKTA OM TEKNISK BUREAU

  • Teknisk Bureau er en av Nord-Norges eldste og største bilforhandlere og ble etablert i 1929. Selskapet har hovedsete i Tromsø og er i dag forhandler av Mercedes-Benz, Peugeot og Kia person- og varebiler, samt Mercedes-Benz lastebiler og busser. Selskapet tilbyr også alt innen verkstedtjenester, deler og tilbehør, samt karosseri og lakk gjennom sin eierandel i Bilbyen Skadesenter. Bilbyen Skadesenter har skadeverksted både i Tromsø, Finnsnes, Alta og Vadsø
  • Teknisk Bureau er også representert gjennom forhandlerne Sigurd Pedersen på Sortland, Andslimoen Bil på Andslimoen, Abil på Finnsnes og Salminen i Harstad.
  • Samlet omsatte Teknisk Bureau, inkl. Sigurd Pedersen, for i underkant av 500 millioner kroner og ca. 1.000 nye og brukte biler i 2018. Fremtidens Teknisk Bureau vil etter de siste oppkjøpene omsette for i overkant av 800 millioner kroner og i ca 2.000 nye og brukte biler. Konsernet vil ha ca 175 ansatte.

FAKTA OM JOH. VIAN

  • Joh. Vian er hjemmehørende på Leknes og startet i 1945 med lastebiler og kull. Selskapet har solgt Opel siden begynnelsen av 1960-tallet og har sørget for at merket har en sterk posisjon og markedsandel i distriktet. I tillegg representerer selskapet i dag merkene Suzuki, Isuzu og Fiat. Selskapet tilbyr salg, verkstedtjenester og deler og tilbehør for disse merkene. I tillegg er selskapet Mekonomen verksted.
  • Joh. Vian omsatte i 2018 for 68 millioner kroner og solgte i underkant av 300 nye og brukte biler. Selskapet har 20 ansatte.

 

For mer informasjon, kontakt:
Eier og styreleder i Teknisk Bureau AS, Oddvar Antonsen, mobil: 909 98 905,
e-post:oddvar.antonsen@tbureau.no

Adm.dir. i Teknisk Bureau AS, Anita Jacobsen, mobil: 957 06 100,
e-post: anita.jacobsen@tbureau.no