Gå til innhold

Om Teknisk Bureau

Teknisk Bureau er en av Nord-Norges eldste og største bilforhandlere og har solgt bil sammenhengende siden 1952. Vi selger personbiler, varebiler, lastebiler og busser. I tillegg leverer vi alt innen verkstedtjenester, skade og lakk, deler og tilbehør, samt har eget bilgummiverksted på eiendommen. Vi representerer bilmerkene Mercedes-Benz, Peugeot og KIA og kan levere biler i alle størrelser.

Problemfritt bilhold

Vår forretningside er å kunne gi våre merkekunder gode opplevelser og et “problemfritt bilhold”. For å kunne leve opp til en slik målsetting må vi ha bredde og dybde i produkt- og tjenesteprogrammet og hele tiden bestrebe oss på å ha motiverte og kunnskapsrike medarbeidere. I tillegg må vi ha det beste utstyret tilgjengelig. Vårt moderne bilanlegg som var ferdig oppgradert i slutten av 2012 er et av landets flotteste og mest funksjonelle som tilfredsstiller alle krav fra våre bilprodusenter.

Historikk

Historien til Teknisk Bureau går helt tilbake til 1929 da firmaet ble etablert som et personlig eiet selskap som skulle drive med handel, agentur og teknisk konsulentvirksomhet i Tromsø. I hovedsak drev firmaet med salg av elektriske artikler for Elektrisk Bureau. Fra 1940 endret firmanavnet seg til Teknisk Bureau Engros og ble da overtatt av Arnulf Føre som et personlig eiet selskap. Fra 1952 fikk firmaet Mercedes-Benz agenturet for Tromsø og Senja handelsdistrikt fra firma Frithjof Anderssen i Trondheim. Firmaet holdt til i Bankgata 1.

I 1966 flyttet administrasjonen og salg til nye lokaler i Storgata 61.  Service ble i denne tiden gitt av Mercedes-Benz på gimle (Tromsbussgarasjen) for lastebiler og av Harald Dahls bilverksted i grønnegt for personbiler.

Teknisk Bureau Engros var et firma med maskin avd., elektrisk avd. og bil avd. I 1970 ble disse delt i tre aksje selskap og bilavdelingen gikk sammen med Harald Dahls bilverksted til firmaet Teknisk Bureau & Dahl AS. I 1971 var administrasjon og salgsavdelingen i Grønnegt. 42 og verkstedet på skattøra. Firmaet hadde 14 medarbeidere og omsetningen var nesten 5 mil. Kroner

Kjøretøyene som ble solgt vokste. Bussene ble for lange slik at man ikke fikk inn hele bussene på verkstedet. Lastebilene så høye at man måtte slippe luft ut av hjulene for å få bilene inn portene.

Nye større lokaler tvingte seg frem og i 1978 ble verkstedet i Tromsdalen en realitet. Her var administrasjon og salg i tillegg spesialverksted for lastebiler og busser. Det ble også opprettet eget delelager for disse.

Teknisk Bureau & Dahl AS inngikk i 1981 samarbeid med Bertel O. Steen AS og Frithjof Anderssen og dannet et sameie som fører opp nybygget på Skattøravegen 48.

Dette bygget står ferdig til innflytting ved starten av 1983 og alle avdelingene ble endelig flyttet under samme tak.

Den første bilen Teknisk Bureau solgte i 1952 ble solgt til lensmann Harald Skavberg i Balsfjord. Bilen ble levert 20.08.1952 og kostet kr 21.500,-
Senere har det vært flere eiere inntil Teknisk Bureau fikk kjøpt den hos Morten Bakkeby i Malangen i 2002. Bilen er nå fullstendig renovert og fremstår tilnærmet som ny. Tidvis finner du bilen utstilt i butikken vår. Se film som viser bilens historie.

På 1980-tallet var flere ansatte inne på eiersiden, men fra 1987 kom AS Brygget, et datterselskap av L. Macks Bryggeri, inn og kjøpte selskapet 100 %.

Fra oktober 1999 solgte AS Brygget selskapet til Oddvar Antonsen som med sitt selskap Teknisk Bureau Engros AS kjøpte driftsselskapet og eiendomsselskapet.

Dagens status

Holdingselskapet Teknisk Bureau Engros AS eier 100% av Teknisk Bureau AS, Skattøra Nord AS og Teknisk Bureau Eiendom AS. I tillegg eier Teknisk Bureau AS 49% av karosseri og lakkverkstedet Bilbyen Skadesenter AS.

Vi representerer bilmerkene Mercedes-Benz, Peugeot og KIA. Mercedes-.Benz siden 1952, Peugeot kom til i 1991 og KIA i 2011.

Selskapet holder til i moderne og hensiktsmessige lokaler på Skattøra som var ferdig oppgradert i slutten av 2012. I tillegg til bilsalg utfører vi alt innen verkstedtjenester, skade og lakk, deler og tilbehør, samt har et eget bilgummiverksted på eiendommen.

Fra en beskjeden omsetning i 1970 på 5 millioner kroner og 14 ansatte, hadde vi i 2017 en omsetning på ca. 400 millioner kroner og ca. 65 ansatte.