Gå til innhold

Nye Kia e-Soul med doblet batterikapasitet og rekkevidde på 452 kilometer.

Kia lanserer nå 3.generasjon Soul med to batteripakker, 64 kWt og 39,2 kWt. De nye batteriene har 25% bedre energieffektivitet enn utgående modell. Med det største batteriet klarer nye e-Soul inntil 452 kilometer på en lading, målt etter WLTP-standarden. Ladesystemet er CCS, og bilen kan lades fra 20% til 80% på 42 minutter på en 100 kW DC hurtiglader.

“Det er veldig gøy å lansere nok en elbil med tøff design og god rekkevidde. Soul Electric har vært en av våre bestselgere siden den ble lansert høsten 2014, og det er stor interesse for nye e-Soul”, sier Irene Solstad, Adm. Direktør for Kia i Bertel O. Steen AS. “Nye e-Soul vises på bilmessen i Genève 5. Mars. Dagen før, mandag 4. Mars, åpner vi for reservasjon av bilen her i Norge. Vi vil få de første bilene i butikk i løpet av april”.

Elektrifiserte modeller sto for en åttendedel av alle biler Kia solgte i Europa i 2018. I 2017 var tallet en av ti. Nye e-Soul vil kun lanseres i elektrisk versjon på det europeiske markedet.

Større, raskere, bedre

Den kraftigste elmotoren i e-Soul har 204 hk / 150 kW, og et dreiemoment på 395 Nm – en økning på 39 prosent fra utgående modell. 0-100 gjøres unna på 7,6 sekunder. Forventet gjennomsnittlig forbruk er 157 Wh/km på landeveiskjøring og 109 Wh/km for bykjøring.

Den minste batteripakken kombineres med en motor på 136 hk / 100 kW, og et dreiemoment på 395 Nm. Rekkevidden blir her inntil 277 kilometer.
Kias nye generasjon lithium-ion polymer batterier har 25% høyere energitetthet enn forrige generasjon, energitetthet er nå på 250 Wh / kg mot 200 Wh / kg. Batteripakken er kompakt og lett, samtidig som rekkevidden økes.

Nye e-Soul har stor innvendig plass og god lastekapasitet på 315 liter og 1.339 liter med baksetene nedlagt (VDA).

Nytt eksteriør

Nye e-Soul er 55 mm lenger enn forrige modell, og eksteriøret er helt nytt samtidig som det ikoniske designet og lekne uttrykket fra tidligere generasjoner er bevart. Det urbane crossover designet er forbedret med nye LED hovedlys, og nye LED tåkelys erstatter de rundere lampene som var der tidligere. Ladeporten er plassert bak en luke i front.

Bakfra er e-Soul lett gjenkjennelig med den tøffe lysrammen i LED. Panelet på bakluken er innrammet av sort lakk, og har fått en rundere og mer moderne form. Nye e-Soul fås i syv forskjellige farger og syv to-tonekombinasjoner.

Moderne interiør inspirert av musikk

Kvaliteten i interiøret er betraktelig hevet. Bilens røtter og inspirasjon er hentet fra musikk, og interiøret er inspirert av å visualisere lyd. Signaturhøytaleren i dashbordet videreføres fra forrige generasjon, og man kan  velge en lyspakke som kobles til musikken som spilles; stemningslys fra dørpanelene kan tilpasses i åtte ulike farger og seks ulike temaer og pulserer i takt med musikken.

Nye e-Soul leveres standard med oppvarmede seter foran og varme i rattet. Annet tilgjengelig utstyr er ventilerte seter, trådløs lader for telefon, premium Harman Kardon lydanlegg og head-up display som viser relevant kjøreinformasjon.

Oppgradert lydsystem med flere tilkoblingsmuligheter
Nye e-Soul er første modell i Europa som leveres med Kias UVO CONNECT telematikksystem og en 10,25 tommers TFT-LCD bredskjerm for å betjene smarttelefon og infotainment-system. Via skjermen og smarttelefon kan sjåføren få data som trafikkinformasjon, værmelding og oppdaterte parkeringsmuligheter i sanntid. Systemet kan også identifisere og definere status på nærliggende ladestasjoner.

Systemet er kompatibelt både med Apple CarPlay og Android Auto, og to telefoner kan kobles til samtidig. Skjermen kan splittes i to, så man for eksempel kan bruke navigasjon eller sjekke batteristatus, samtidig som passasjerene kan velge musikk eller sjekke værmeldingen.

Egen app

Det andre elementet i UVO systemet er en UVO App designet for Apple og Android. Den gir kjøredata fra bilen og kjøreturene. Man kan sjekke ladestatus, stoppe eller gjenoppta lading, aktivere klimaanlegget og sende veibeskrivelser til bilen.

Energisparende teknologi

For å maksimere rekkevidden er nye e-Soul utstyrt med smart energibesparende teknologi. Blant annet Kias effektive varmepumpe, og ventilasjon som kan stilles inn kun på sjåfør og skrus av i resten av bilen.

Det er 5 ulike nivåer av regenerering, og med hendler på rattet justerer man og velger nivå av regenerering. Bilen kan bremses til full stopp og generere strøm for senere bruk. Nye e-Soul har også flere ulike kjøremodi så man kan tilpasse kjørestil etter forholdene; Eco, Eco+, Normal og Sport.

Sikkerhet- og kjøreassistanse

Nye e-Soul leveres med avanserte sikkerhets- og kjøreassistansesystemer med blant annet syv kollisjonsputer. Standard sikkerhetsutstyr inkluderer automatisk nødbremsesystem med fotgjengergjenkjenning, filskiftholder, tretthetsvarsel til fører og blindsonevarsel med varsling for kryssende trafikk bak ved rygging.

e-Soul er utstyrt med Lane Follow Assist (LFA), som er autonom kjøring på nivå 2. Ved hjelp av radar og kamera opprettholdes sikker avstand til bilen foran. Systemet er virksomt fra 0 til 130 km/t. og registrerer vegmerking og biler foran, og følger opp akselerasjon, bremsing og styring slik at bilen holder seg i sin kjørebane.

Annet tilgjengelig utstyr inkluderer Smart Cruise Control med stop & go, parkeringssensor og ryggekamera med parkeringsassistanse.

Karosseriet på nye e-Soul er stivere enn før, og med høyere andel av høyfast stål og forsterkede sidepaneler reduseres vibrasjoner, og sikkerheten til passasjerer bedres ved eventuell kollisjon.

Lanseres 2. kvartal

Nye e-Soul produseres på Kias fabrikk i Gwangju, Korea. I Norge lanseres e-Soul i 2. kvartal, og de første bilene kommer i butikk i løpet av april. Priser vi komme nærmere lansering. Som alle Kias modeller leveres e-Soul med Kias 7 år / 150.000 km. garanti.

Tekniske spesifikasjoner

Norsk utstyrsliste og tekniske spesifikasjoner her: Tekniske spesifikasjoner og utstyrsliste.