Gå til innhold

Ny elektrisk konseptbil fra Kia vist i Shanghai

Pressemelding:

Lørenskog, 5 November 2019 – Kia Motors avduket i dag Futuron, en helt ny konseptbil, på 2019 China International Import Expo (CIIE) i Shanghai.

Futuron er en elektrisk SUV med firehjulstrekk, og navnet spiller på fremtid, “Future”, og det elektriske med “on”. Den nye konseptbilen viser en designretning for fremtidig elbiler fra Kia som vil være moderne og sportslige, men likevel elegante.

Elektrisk coupélignende SUV

Konseptet Futuron er bygget rundt et enkelt, ‘360-graders’ design, og resultatet er en slank og strømlinjeformet profil med en energieffektiv og aerodynamisk form.

Futuron er en SUV,  men har et lavt coupélignende karosseri. Med en lengde på 4.850 mm, høyde på 1.550 og en akselavstand på 3000 mm, har bilen høy bakkeklaring og et lavt, slankt karosseri som skaper et dynamisk utseende. Den helelektriske drivlinjen gjør denne formen mulig. Batteriet er montert under bagasjeromsgulvet, og i hvert hjul sitter en kraftig elektrisk motor som sammen med plasseringen av batteriet gir et lavt tyngdepunkt.

Futurons tak er et gigantisk panoramaglasstak med en nedfelt diamantform. Det gir naturlig lys i hele kupéen, og går helt ned over panseret. Glasstaket har LiDAR-radar som gir autonom kjøring på nivå 4, dette muliggjør selvkjøring under de fleste forhold.

Kias nye “tigerfjes”

Futuron viser en ny tolkning av Kias “tigernese” grill, som har vært en velkjent signatur i over et tiår. Den grunnleggende formen beholdes, men designteamet har utvidet grillen så den danner hele fronten av bilen. Den nye “grillen” ligner på den vi så på konseptbilen “Imagine” vist tidligere i år, og viser en ny designtolkning for Kias fremtidige elektriske biler.

Den nye brede grillen omslutter også hovedlys, en innovativ “stjerne” design med inspirasjon fra nattehimmelen som gir bilen en distinkt lyssignatur i mørket. Tilsvarende lys er integrert bak på bilen.

Fleksibelt og romslig interiør

Den elektriske plattformen har gjort det mulig å lage en romslig og fleksibel kupé. Forsetene kan stilles i en oppreist ‘kjøre’ stilling, eller en tilbakelent ‘hvileposisjon’, man har ønsket samme fleksibilitet og komfort som i flyseter på første klasse. Ved aktivering av selvkjøring vil setene legges tilbake i hvileposisjon samtidig som rattet trekkes tilbake.

Futurons sømløse interiør har innovativ bruk av skjermer med store overflater som «flyter» fra instrumentpanel og over i dørene. Dørpanelene har samme “stjerne” belysningen som på utsiden av bilen, og skaper et glitrende interaktivt belysningssystem.

Et av de mest fremtredende trekk i interiøret er «cockpit» området rundt sjåføren. Det grafiske brukergrensesnittet (GUI) drives av kunstig intelligensteknologi, og viser nyttig informasjon om bilens forskjellige autonome kjøre-, drivlinje- og navigasjonsfunksjoner for å skape en unik brukeropplevelse.