Gå til innhold

Elbilen EQA på vintertesting i Nord-Sverige

Pressemelding:

(Lørenskog, 25. februar 2020) Prototyper av EQA gjennomgår nå omfattende vintertesting i Nord-Sverige. Produksjonsvarianten av EQA vil presenteres i løpet av året og blir en svært spennende modell for det norske markedet.

Mercedes-Benz presenterte for kort tid siden nye GLA under en heldigital verdenspremiere og allerede neste uke vil GLA plug-in hybrid avdukes. Basert på data fra platformslektningen A-Klasse betyr det nærmere 70 km elektrisk rekkevidde (WLTP) og et helt flatt bagasjerom. En minst like spennende modell for Norge er den helelektriske EQA, som vil følge før året er omme. Prototypene utfordres for tiden på snødekte veier i Nord-Sverige der ingeniørene tester alt fra termisk styring av batteriet, til lading i kulden. Ytterligere aspekter er kjøresikkerhet, trekkraft og energigjenvinning på is og snø.

-Med den massive interessen vi opplever rundt EQC og våre ladbare EQ Power-modeller blir det utrolig spennende å følge de elektriske lanseringene på Genève-messen. Ladbare GLA, og ikke minst oppgraderte E-Klasse plug-in hybrid med firehjulsdrift, er som skapt for Norge, sier Kjetil Myhre, konserndirektør i Mercedes-Benz personbil hos Bertel O. Steen.

Følg pressekonferansen live
Pressekonferansen til Mercedes-Benz gjennomføres tirsdag 3. mars 08:30 norsk tid og kan stømmes gratis på Mercedes me media: www.media.mercedes-benz.com/gims2020