Gå til innhold

Låner bort Mercedes-Benz Citan varebil gratis i et år

Roger: Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?

Geir Arne: Nei, jeg kan ikke tenke meg det.

Men der tok han feil.


Ildsjelene Geir Arne Nordstrand og Anne Hafstad startet Tromsø Matsentral i 2015, og det hele startet nede på gatemagasinet VIRKELIG.

De så behovet hos brukerne og fikk plassert et dobbelt Coca-Cola kjøleskap der som de fylte daglig med mat de fikk fra byens butikker slik at de kunne forsyne seg. De hadde et brennende ønske om å hjelpe fler.

Lokal nød

Ildsjelen Geir Arne fortalte om alle de vanskeligstilte familiene og enkeltpersonene som ikke har råd til nok mat i Tromsø. Barn som ikke spiser kvelds for de har ikke nok til matpakken som må med på skolen dagen etter for ikke å bli sett ned på. Nå har de omtrent 50 familier og enkeltpersoner de skal nå ut til. Dette er familier i alle samfunnslag. I tillegg leverer de til Kirkens Bymisjon, Frelsesarmeen, Kafe X og Røde Kors, blant andre.

Tøff drift

Tromsø Matsentral driftes som en forening og har nå fått et styre som består av personer fra næringslivet og politikken som har vist initiativ til at de ønsker å bidra. Etter påsken 2017 har de fått leie lokaler på Alfheim stadion av eier Alfheim Arena AS for kroner 0,-, men de dekker strømmen. «Den betales i knekkebrød og spekemat», småler Anne Hafstad.

De har aldri gått ut med et offentlig tilbud til folket, men dette har gått på ryktebørsen så det øker stadig med mennesker som har behov for deres hjelp. De har avtale med butikker i Tromsø og Grossister som de kan hente mat hos hver dag. I Norge kastes det 355000 tonn fullt spiselig mat rett på dynga av dagligvarebutikkene. Geir Arne og Anne har kjørt ut hele 43 tonn til folk de siste månedene.

Nå trengte de ytterligere en varebil, for å få det unike prosjektet til å gå rundt. Etter en lang og god samtale med vår varebilselger Roger Schaal ble de enige om å se videre på muligheter. Roger var helt ny i jobben og tok turen innom sjefens kontor og begynte å fortelle om prosjektet og at han ville gi de en bil.

– Sjefen så på meg og sa: «Jeg hører du er engasjert. Det der fikser du», sier Schaal og ler.

I følge Roger er dette et Vinn Vinn prosjekt. Vi ønsker å være en lokal sammarbeidspartner som hjelper lokalt med noe verdiskapende. Bilen blir for Teknisk Bureau et rullende reklameskilt som gjør en god gjerning for folk som trenger det.

Gratis bil i et år

Teknisk Bureau har nå gitt en Mercedes-Benz Citan varebil til Tromsø Matsentral i 1 år for kr 0,- inkl. forsikring. Ved behov av større bil ved anledninger hvor større partier skal hentes hos grossister stiller seg byrået villig til å låne ut større bil ved de tilfellene.

De to ildsjelene er overlykkelig når de setter nøklene i bilen og kan nå bare ønske at døgnet hadde 36 timer, ikke bare 24 slik at de kan hjelpe ennå fler.