Gå til innhold

Bertel O Steen inngår strategisk samarbeid i Nord

Bertel O. Steen har undertegnet intensjonsavtaler med Nordvik Gruppen, Teknisk Bureau og Alta Motorsenter om strategisk samarbeid for å styrke distribusjon og forhandlernett i Nord-Norge.

Bertel O. Steen representerer 7 ulike person-/varebilmerker: Mercedes-Benz, Kia, Opel, Peugeot, Citroën, DS og Smart. Disse bilmerkene selges gjennom et meget fragmentert nettverk med over 200 forhandlerpunkter i hele Norge.

Bedre kundeopplevelser

Bertel O. Steen kunngjorde 5. februar at konsernet planlegger en reorganisering av sitt omfattende forhandlernettverk de kommende årene. I Nord-Norge består Bertel O. Steen-nettverket av 27 frittstående forhandlere med 25 forskjellige eiere. Avtalene med Nordvik Gruppen, Teknisk Bureau og Alta Motorsenter vil tilrettelegge for å kunne effektivisere forhandlernettverket i denne regionen i betydelig grad.

– Jeg er glad for at vi nå har undertegnet avtaler med så sterke og langsiktige partnere. Med forente krefter vil vi sammen kunne gi våre kunder et enda bedre tilbud, sier konsernsjef Bjørn Maarud i Bertel O. Steen.

Avtalene innebærer at de strategiske partnerne vil få økt ansvar og mulighet til å utvikle et helhetlig og fremtidsrettet forhandlernettverk i regionen, i tråd med Bertel O. Steens distribusjons- og eierstrategi.

Sterke regionale partnere

Teknisk Bureau er en av Nord-Norges eldste og største bilforhandlere, med hovedsete i Tromsø. Selskapet er i dag forhandler av Mercedes-Benz, Peugeot og Kia person- og varebiler, samt Mercedes-Benz lastebiler og busser.

– Vi har drevet med Mercedes-Benz siden 1952 og har utviklet bedriften kontinuerlig til også å inkludere Peugeot, Kia og en stor satsing på lastebil. Oppkjøpet av Sigurd Pedersen på Sortland i fjor og denne avtalen med Bertel O. Steen gir oss de rette forutsetningene for ytterligere vekst og økt slagkraft inn i en fremtid preget av store endringer, sier Oddvar Antonsen, eier av Teknisk Bureau.

FAKTA OM TEKNISK BUREAU

  • Teknisk Bureau er en av Nord-Norges eldste og største bilforhandlere, med hovedsete i Tromsø. Selskapet er i dag forhandler av Mercedes-Benz, Peugeot og Kia person- og varebiler, samt lastebil og buss
  • I tillegg til hovedforhandleren i Tromsø, er selskapet også representert på Sortland gjennom oppkjøpet av Sigurd Pedersen i 2018
  • Samlet omsatte Teknisk Bureau i 2018 for i underkant av 500 millioner, inkl. Sigurd Pedersen, og ca. 1.000 nye og brukte biler

For mer informasjon, kontakt:
Oddvar Antonsen, eier
Teknisk Bureau AS
Mobil: 90 99 89 05